Csemete Alapítvány

Team Heart logo

A Szálka Triatlon 2014-ben csatlakozott a Csemete Alapítványhoz, és mér az első évben 400.000.- Ft-al támogatta a csemetéket.

Támogatási lehetőségek:

1. “Jótékony nevezés“: Ezt az opciót választva az egyéni nevezőknél a nevezési díj 2.000,-Ft-tal emelkedik, míg váltóknál váltónként 4.000,-Ft-tal. Ezt az összeget átadjuk a Csemete Alapítványnak.

2. Chip kaució: a verseny végén, ahol a chipet vissza kell adni, mindenkinek lehetősége van lemondani a kaució összegéről. Ezen adomány a végén készpénzben, számszerűsítve azonnal átadható.

A Csemete Alapítvány bemutatása:

2009-ben Snow Andrea és férje azért hozták létre a Seedling Trust – Csemete Alapítványt, hogy a Sztehló Gábor Gyermekotthonokban élő halmozottan sérült csecsemők, kisgyermekek és fiatal felnőttek fizikai és szellemi fejlődését elősegítsék.

A Csemete Alapítvány által támogatott intézményekben fizikai és szellemi fogyatékkal élő gyermekek élnek, koruk az újszülött kortól egészen a felnőtt korig terjed. Sokuk számára az intézmény az egyetlen hely, ahol szerető gondoskodás és emberséges bánásmód részesei lehetnek. Néhány kisgyermek segítség nélkül nem képes elhagyni az otthon falait. Az Alapítvány szeretne színt, örömöt, nevetést vinni a kisgyermekek életébe, és mozgalmas életet, izgalmas élményeket nyújtani számukra. Más szóval, szeretnék az intézményeket a szerető családi otthonhoz hasonlatos hellyé tenni, és kis lakóikat a mások számára magától értetődő mindennapi kis örömökben részesíteni.

Amellett, hogy cél az otthonokban élő súlyosan fogyatékos kisgyermekek életének jobbá tétele és a társadalomba történő integrálódásuk segítése, az Alapítvány másik célkitűzése a jótékonysági sport – a futás – a triatlon, mint adománygyűjtő modell népszerűsítése és bevezetése Magyarországon. Az Alapítvány eddig 57 millió Ft-ot gyűjtött össze, melyből lehetővé vált többek között két speciálisan felszerelt minibusz átadása a gyermekek részére, mellyel kirándulásokra vihetik őket, és az intézményből kimozdulva sokszínű programokon való részvételüket teszik lehetővé a társadalomba való integrációt. Az Alapítvány kapcsolatot alakított ki nagyobb cégekkel, versenyszervezőkkel, magyar és nemzetközi iskolákkal, akik ingyenes vagy csökkentett díjkiszabással támogatják vagy program lehetőségeket kínálnak, melyeket igénybe véve javíthatják a gyermekek szellemi-fizikai erőnlétét.

A befolyt adományokat 100%-ban a gyerekekre fordítják, kizárólag önkéntesekkel dolgoznak, nincsenek fizetett alkalmazottaik, és nem tartanak fent irodát.

Az Alapítvány kezdeményezése, a Team Heart – egy adománygyűjtő modell, ami komoly haladást ért el a jótékonysági futás, mint adománygyűjtés népszerűsítésében, és amely a futók és triatlonosok részére felhasználóbarát módon ad útmutatást, miként támogathatják megtett kilométereikkel közvetlenül a kiválasztott ügyet.

A Team Hearthoz csatlakozni vágyók a facebookon tudnak belépni a csapatba: https://www.facebook.com/groups/853089078087733/, a tagok Magyarországon illetve a kontinens más országaiban is résztvesznek jótékonysági futásokon és triatlon versenyeken is. A cél az, hogy a jó cél érdekében történő adománygyűjtést megvalósító eszközzé váljon, és hogy mindenkinek megmutathassák, mennyire jó érzés a sporttal egytemben másokról is gondoskodni!

Az adománygyűjtésen kívül a Csemete Alapítvány hangsúlyt fektet arra, hogy felhívja a figyelmet az intézményekben lakók igényeire, és hogy másokat is ösztönözzön és mozgósítson arra, hogy segítsenek a gyermekek számára egy szebb jövő kialakításában. Az adó 1%-ból befolyt összegekből az elmúlt évek alatt elindulhatott hét terápiás program is. Jelenleg minden napra jut egy -egy terápiás és sportfoglalkozás az otthon falain belül és külsős helyszíneken is. Csemete Alapítvány adószáma: 18267701-1-43.

2011-ben megjelent a Csemete Alapítvány alapítójának Snow Andreának az “Egy Ütemre Dobban a Szív” (Heart Over Heels) című könyve, Andrea személyes története, melyből az olvasó megtudhatja, hogy a jótékony célú maratoni futóverseny az adománygyűjtés egyik leghatékonyabb formája a világon, és arra is receptet kaphat, miként állíthatja fizikai erejét és tapasztalatait a felkészülés, majd az adománygyűjtés szolgálatába. Az eladásból származó bevételt Andrea teljes egészében a Csemete Alapítványnak ajánlotta fel. Az eltelt időszakban Andrea Budapesten és más országokban több mint 57 maratoni és félmaratoni futóversenyt teljesített, és a Csemete Alapítványon kívül más alapítványoknak is gyűjtött adományokat. A könyv is erről szól – hogy felhívja a figyelmet az egy arra érdemes célra gyűjtsünk pénzt, hogy érdeklődést keltsen a kevésbé szerencsések iránt, és hogy ezt hogy lehet véghezvinni.

2015-ben Andrea második könyve a „Több mint Futó” 2016 március 28- án a Kossuth Kiadói Csoport jóvoltából jeleneik meg és ismét izgalmas és hasznos olvasmánynak ígérkezik. A könyv teljes bevételét ismét a Csemete Alapítványnak ajánlotta a szerző.

Sok kicsi – sokra megy!